"Зупиніть війну!" Хакери зламали інтернет-сервіс російської пропаганди "Смотрим.ру"

"Зупиніть війну!" Хакери зламали інтернет-сервіс російської пропаганди "Смотрим.ру"

Інтернет-сервіс "Смотрим.ру", призначений для перегляду російських телевізійних каналів з персональних комп'ютерів, власником якого є Всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія (ВДТРК), був зламаний у неділю ввечері невідомими хакерами.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Упродовж пів години на сторінці сервісу транслювалася заставка з написом "Путін знищує росіян і українців! Зупиніть війну!" Телевізійні програми на той час були недоступні. Пізніше стартова сторінка "Смотрим.ру" перестала працювати повністю. Коментарі від власників сервісу не надходили. 

Своєю чергою українська IT-армія з 6 до 12 червня атакувала понад 450 російських онлайн-ресурсів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Серед ресурсів, які постраждали від атак українських ІТ-фахівців: сайти державних установ рф, а також Росспотрєбнадзора. Через DDoS-атаку інформація, яка зберігається на сайті відомства країни-агресора, була недоступна.

Через перешкоджання роботі сервісу «Мої документи» у росіян виникли проблеми з отриманням державних та муніципальних послуг онлайн.

У Криму будівельні магазини окупантів перейшли в офлайн-режим, адже онлайн-магазини так і не змогли оговтатися після численних атак

Зазначається, що ІТ-армія продовжила атакувати пропагандистські ЗМІ, ще більше подібних ресурсів вирушили на «відпочинок» на невизначений час.

Нагадаємо, раніше українські розвідники отримали від Ілона Маска Starlink для спецмісій.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next