Українська ІТ-армія "поклала" вже понад 4 тисячі російських ресурсів

Українська ІТ-армія "поклала" вже понад 4 тисячі російських ресурсів
Спеціалісти на кіберфронті щодня здобувають перемогу.

Українська ІТ-армія з початку повномасштабного вторгнення атакувала понад 4 тис. 200 російських онлайн-ресурсів. Про це пресслужба Міністерства цифрової трансформації повідомила у своєму Telegram-каналі.

Через DDoS-атаки було зупинено роботу сайтів державних установ рф, росіяни не могли отримати держпослуги, провести фінансові операції в онлайн-банкінгу, абітурієнти не могли подати заявку онлайн до ЗВО, а судові процеси в регіонах призупинилися – мовиться у повідомленні.

Також кібератаки зашкодили виступу президента рф Володимира Путіна на економічному форумі та вивели з ладу ЗМІ, щоб ті не поширювали пропаганду.

Під прицілом ІТ-армії також опинилися сервіси для бізнесу, тендерні майданчики, сервіси онлайн-бухгалтерії та інтернет-провайдери. Українські спеціалісти завадили підприємцям росії, призвели до зриву торгів, заблокували роботу бухгалтерам та доступ до інтернету.

Крім того, атаки призвели до збоїв у роботі продуктових компаній, які не могли нанести спеціальний QR-код на товар, що завадило інформаційним системам відстежувати обороти алкогольної продукції та отримати дозволи на м'ясні та молочні вироби.

Також було атаковано сервіси купівлі авіаквитків, страхові сервіси, онлайн-сервіси кур'єрської доставки, замовлень їжі, інтернет-покупок. Це не дало росіянам придбати онлайн у кілька кліків необхідну послугу та продукт.

Нагадаємо, що Microsoft вже скоро припинить підтримку однієї з версій Windows.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
росіяни вже задіяли усю потужність кібератак по Україні, яку тільки могли росіяни вже задіяли усю потужність кібератак по Україні, яку тільки могли
Тепер росіяни вже не вдарять по українському кіберпросторі сильніше, ніж вже атакували до війни та після її початку.
В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам
Держспецзв'язку розробило законопроєкт на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони .
Loading...
Load next