Шахрайські схеми: на фейковій Фейсбук-сторінці «Україна 24» намагаються виманити особисті дані українців

Шахрайські схеми: на фейковій Фейсбук-сторінці «Україна 24» намагаються виманити особисті дані українців

За допомогою фейкового відео, де використано зйомки Володимира Зеленського, шахраї намагаються заволодіти персональними даними українців.

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації у Телеграмі.

На фейковій Facebook-сторінці «Україна 24», що має візуальні ознаки офіційної Facebook-сторінки телеканалу «Україна 24», було розміщено змонтоване відео одного з виступів В. Зеленського із закликом: передачі персональних даних особи; передачі номера банківської картки, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у фейковому відео, «все це необхідно для гарантованого отримання виплати у розмірі 8 000 грн кожному громадянинові, хто провів реєстрацію».

ДПД застерігає, що подібні повідомлення та відеоматеріали є елементами шахрайських схем, спрямованих на заволодіння персональними даними та коштами довірливих громадян.

Нагадаємо, раніше українські хакери атакували сайти МЗС росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
Черговий фейк для дестабілізації ситуації (відео)
У СБУ повідомили, що ні силовики, ні поліцейські такої інформації не поширювали. Подібними повідомленнями хочуть загострити ситуацію на мирних територіях.
Loading...
Load next