Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям

Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.

РФ, окрім воєнної агресії, постійно атакує українські та європейські інтернет-ресурси. Зокрема, кіберзлочинці здійснюють DDoS-атаки на вебсторінки, щоб запобігти поширенню реальних новин по всьому світі та серед російського населення також. Повідомляє Укрінформ.

Розсилка спаму, сканування портів, Denial-of-service (DoS) атаки, спроби вторгнення, хостинг забороненого контенту (також російська пропаганда) та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення є діяльністю, що потребує потужних ресурсів, які є у найбільших хмарних провайдерів. Проте, використання хмарних сервісів у злочинних цілях недопустиме за правилами компаній. Якщо Ви помітили підозрілу, шкідливу кіберактивність, негайно повідомите про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена, - поінформували правоохоронці.

У кіберполіції також оприлюднили лінки, за якими можна повідомити про зловживання хмарним сховищем:

  •  AWS;
  •  GCP;
  • Azure;
  • CloudFlare.

Нагадаємо, що в Україну скоро надійде нова партія Starlink. Завдяки Starlink у будь-якому куточку Землі можна встановити безперебійний зв'язок.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next