Як вибрати телевізор у 2022 році 

Як вибрати телевізор у 2022 році 

Виробники телевізорів кожного року пропонують все більше нових моделей. Серед їхніх технічних параметрів легко розгубитись, особливо коли діло доходить до покупки. В наші статті навчимо вас розбиратися в новітніх критеріях вибору.  

Діагональ екрана 

Перед тим, як вибрати і купити телевізор у Львові, обов’язково потрібно визначитись з місцем його розташування. Від цього залежить розмір виробу.  

Діагональ вимірюється в дюймах від нижнього кута до протилежного верхнього, рамка не враховується. Не потрібно брати телевізор великого розміру просто через те, що так хочеться. Потрібно врахувати відстань, з якої ви його будете дивитись. В ідеалі, це довжина в 3-4 рази більша, ніж сама діагональ. Також пристрій повинен стояти або висіти на рівні очей.  

Якщо ви купуєте телевізор на кухню, можна обійтись моделями із розміром до 32 дюймів. УВ спальню та вітальню можна розглядати більші – від 32 до 43, і навіть 50 дюймів (все залежить від площі і відстані). 

Тип телевізора 

Телевізори діляться на групи залежно від матриці та методу підсвічування. Виділяють основні три: 

  • LED (LCD). Найпоширеніший вид, який має рідкокристалічний екран із світлодіодами. Завдяки цьому такі моделі менше споживають електрики, у них краща світлопередача та довговічність. Але вони не здатні відтворювати чорний колір – він виглядає, як темно-сірий. 
  • OLED. У телевізорах цього типу матриця має органічні світлодіоди, які не потребують додаткової підсвітки. Перевага у більш натуральній передачі відтінків та насичених кольорах. Відрізняються високою контрастністю та яскравістю. Відтворюють насичений чорний колір. 
  • QLED. Екрани такого типу можуть відображати практично всі кольори та відтінки максимально реалістично. Технологія побудована на квантових точках. Вони менші ніж світлодіоди або рідкокристалічні системи.  

Частота оновлення та роздільна здатність 

Частота оновлення – це ще одна дуже важлива характеристика. Вона показує, скільки оновлень картинки відбувається в секунду. Раніше у всіх телевізорах частота була 60 Гц (одиниця виміру). Це комфортна та оптимальна для очей кількість. Зараз такої частоти стає замало, і виробники її збільшують. Щоб відтворити у всій красі сцени у фільмах чи іграх, де багато динамічних сцен, бренди почали випускати моделі із частотою оновлення 120 Гц, а іноді й 240 Гц.  

Роздільна здатність відіграє не меншу роль в якості зображення. Вона показує кількість пікселів по горизонталі і вертикалі. Чим їх більше, тим зображення буде чіткіше. Зараз популярності набирають телевізори із роздільною здатністю 4K (3840*2160).  

Додаткові параметри 

Під час вибору телевізора зважайте на свої потреби. Дивіться на наявні роз’єми та їх кількість. Дізнайтесь, чи є функція Smart TV, який спосіб підключення до інтернету (провідний чи через Wi-Fi), чи є вхід для акустичної системи.  

Ви повинні купувати таку модель, щоб всі ваші потреби були закриті, тому уважно придивляйтесь до кожної з характеристик. Величезний вибір телевізорів на будь-який гаманець є в каталозі інтернет-магазин allo.ua. Консультанти завжди допоможуть у виборі, а клієнтам доступні декілька зручних способів оплати та доставки. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Флагман iPhone 13 – унікальна новинка крізь час Флагман iPhone 13 – унікальна новинка крізь час
Усім знайома техніка від Apple, яка відрізняється технологічними новинками, оригінальним виконанням та унікальними характеристиками. Незважаючи на те, що iPhone 13 вийшов у 2021 році, і після нього з'явилося нове покоління телефону, смартфон все одно продовжує бути популярним серед покупців. З'явилися істотні зміни в апаратній начинці, трохи змінився зовнішній вигляд, а також покращилися численні параметри та характеристики.
Loading...
Load next