Meta заблокувала понад тисячу «тролів» за поширення пропаганди росії

Meta заблокувала понад тисячу «тролів» за поширення пропаганди росії

«Пригожинські тролі» працюють сім днів на тиждень, але не можуть досягти ефективності. Компанія Meta (власниця Facebook) розслідувала діяльність російської «фабрики тролів», яка масово розміщувала коментарі у Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, «ВКонтакте» та інших соцмережах, щоб створити видимість онлайн-підтримки воєнних дій в Україні. 

Про це йдеться у звіті компанії Adversarial Threat Report за другий квартал 2022 року, на який посилається TJournal.

Meta звернула увагу на мережу «спамерів» у своїх соцмережах та видалила понад тисячу підроблених облікових записів після розслідування видання «Фонтанка» про петербурзьку «фабрику ботів» з написання коментарів про події в Україні.

Мабуть, це було погано реалізованою спробою створити враження масової онлайн-підтримки воєнних дій. Робилося це через розміщення відповідних коментарів з підроблених облікових записів під контентом впливових осіб та медіа, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше на порталі Дія запустили курси психологічного здоров’я.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Заборонить бажати смерті главам держав: соцмережа Facebook заявила, що змінює правила Заборонить бажати смерті главам держав: соцмережа Facebook заявила, що змінює правила
Очільник відділу зовнішніх зв’язків Нік Клеґ у листі до співробітників повідомив, що соцмережа не заохочуватиме й не терпітиме заклики до насильства проти росіян загалом.
Loading...
Load next