Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus

Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus
Optimus покликаний замінити більшу частину рутинної людської роботи.

Компанія Ілона Маска Tesla почала розсилати запрошення на щорічний захід Tesla AI Day, з якого випливає, що в рамках шоу 30 вересня буде представлений перший людиноподібний робот компанії – Tesla Bot – нині більш відомий як Tesla Optimus.

Цифрова листівка також супроводжується ілюстрацією, на якій зображені "руки" робота, пальці якого утворюють символ форми серця.

Незадовго до розсилки запрошень на сайті Tesla також з'явилася вакансії, з опису яких випливає, що компанія має намір використовувати на своїх підприємствах тисячі роботів-гуманоїдів. Їх хочуть пустити в дію для виконання повторюваних і монотонних завдань, що дозволить автоматизувати їх виконання.

Фото: Tesla

Концепт робота-гуманоїда загального призначення вперше був представлений більше року тому. Згідно із задумом Tesla, Optimus покликаний замінити більшу частину рутинної людської роботи. Йдеться про покупки в маркетах і інших повсякденних турботах. При цьому Маск тоді підкреслив, що робот не націлений відбирати робочі місця у самих людей.

На початку 2022 року Маск говорив, що Tesla в цьому році віддає пріоритет розробці саме робочого прототипу робота-гуманоїда, а не запуску нових продуктів, які відклали на 2023 рік. Також мільярдер зазначив, що громадськість поки не побачила цінність Tesla Optimus, проте цей робот "повністю змінить світову економіку".

Нагадаємо, що космічний корабель вріжеться в астероїд під час випробувальної місії захисту Землі (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
15 із 23 мавп загинули: компанію Ілона Маска звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами 15 із 23 мавп загинули: компанію Ілона Маска звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами
Скарга зоозахисників буде подана наступного тижня до Міністерства сільського господарства США.
Loading...
Load next