NASA протаранили космічним кораблем астероїд: що з цього вийшло (фото, відео)

NASA протаранили космічним кораблем астероїд: що з цього вийшло (фото, відео)

NASA вперше в історії спробувало змінити траєкторію руху астероїда в рамках місії планетарного захисту. Вчені заявили, що місія успішно досягла своєї мети. Про це повідомили в космічному агентство.

О 19:14 за східним часом наша місія DartMission успішно досягла своєї мети, безпечного астероїда Діморфос, в рамках першої в світі місії планетарного захисту.

Тест подвійного перенаправлення астероїда покликаний продемонструвати, що траєкторію руху небесного тіла можна змінити за допомогою кінетичного імпактора. Космічний корабель розміром з торговий автомат врізався в астероїд розміром зі стадіон на швидкості 14 тисяч миль на годину або 22 500 км/год.

Цей тест повинен показати, що Кінетичний вплив є життєздатною технологією, яку коли-небудь можна буде використовувати для запобігання зіткнення астероїда з землею, якщо буде така необхідність. Принаймні, в найближчі 100 років Землі не загрожуватиме астероїд, - йдеться в повідомленні.

На фото внизу зліва видно астероїд Дідімос, а в центрі його супутник Діморфос приблизно за 2,5 хвилини до зіткнення з DART. Тепловізор DRACO зробив зображення з відстані 570 миль або 920 км.це зображення було останнім, на якому повністю видно обидва астероїди. 

Фото: NASA

На наступному фото видно супутник астероїда Діморфос за 11 секунд до зіткнення з відстані 42 милі або 68 км.

Фото: NASA

Останнє повне зображення супутника астероїда Диморфос, отримане камерою DRACO на DART з відстані приблизно 7 миль або 12 км від астероїда і за 2 секунди до зіткнення. На зображенні видно ділянку астероїда діаметром 100 футів або 31 метр.

Фото: NASA

Раніше колишній радник голови Державного космічного агентства Андрій Колесник у коментарі "Громадському радіо" повідомив, що в рамках цієї місії вчені мали намір змінити швидкість обертання супутника, щоб він не завдав шкоди землі.

У цій місії NASA працює з парою астероїдів: великий і обертається навколо нього менший. Завдання дрона-камікадзе-змінити швидкість обертання маленького астероїда навколо великого до 4 хвилин. Але, за розрахунками вчених, цього буде достатньо. Коли він буде нестися назустріч землі, потрібно відвернути його траєкторію і щоб він не завдав нам шкоди, як він завдав його динозаврам 65 мільйонів років тому, - сказав експерт.

Нагадаємо, що космічний корабель вріжеться в астероїд під час випробувальної місії захисту Землі (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
Twitter здешевів на понад 70% Twitter здешевів на понад 70%
Loading...
Load next