Що таке офлайн месенджер: що робити, якщо зник мобільний зв'язок

Що таке офлайн месенджер: що робити, якщо зник мобільний зв'язок

10 жовтня, Україна зазнала масованого ракетного обстрілу, мобільний зв'язок у різних регіонах почав працювати з перебоями.

У такому разі варто підготуватися до того, як залишатися на зв'язку з рідними та близькими в автономному режимі. Офлайн месенджери якраз нам на допомогу. Тут все досить просто. При встановленні на кілька смартфонів деякі з цих застосунків можуть зв'язуватися одне з одним безпосередньо через вбудований вай-фай або блютуз. Цей спосіб називають Mesh або комірчастою мережею.

Що можна встановити:

  • Bridgefy (Програма працює на Android і iOS).

Працює по Bluetooth, дозволяє спілкуватися в радіусі 100 метрів. Проте адресат повинен бути у вашому списку контактів.

Можна відправляти не тільки повідомлення, але й фото. Також є режим мовлення: можна відправити повідомлення всім, хто поруч, навіть якщо їх немає в списку контактів – наприклад, прохання про допомогу або важливу інформацію.

  • Briar (Програма працює на Android).

У теорії, призначений для активістів, журналістів і всіх, кому потрібен безпечний спосіб спілкування. За своєю суттю, це звичайний месенджер, який при необхідності трансформується в офлайн для посилання повідомлень по Bluetooth.

Водночас можна створювати форуми для питань і повідомлення в блозі, не виходячи з програми.

  • Rumble (Програма працює на Android).

Після встановлення з'єднання через WiFi або Bluetooth дозволяє вільно спілкуватися і обмінюватися фото без використання мережі.

Єдиний недолік: застосунок можна завантажити тільки на сторінці розробників, тому потрібно повозитися з настройками. Зайди в розділ "Безпека" на телефоні і дозвольте "Установку застосунків із зовнішніх джерел".

  • Vojer (Програма працює на iOS).

Окрім звичайних повідомлень, можна відправляти голосові & файли та текст. Застосунок гарантує повну анонімність. Під час налаштування не потрібно надавати додаткових дозволів окрім доступу до Wi-Fi, Bluetooth, мікрофону і галереї.

Нагадаємо, що в "Дії" запускають бета-тестування нової важливої функції.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next