Росія накопичувала мікросхеми для високоточних ракет з 2014 року

Росія накопичувала мікросхеми для високоточних ракет з 2014 року

Видання The New York Times отримало аналіз від компанії Janes, яка займається оборонною розвідкою, у якому зазначається, що росія почала закуповувати мікросхеми та інші технології після погіршення відносин з Заходом в 2014 році. Про це йдеться у статті The New York Times.

Минулого місяця російський президент оголосив про внутрішні зусилля щодо збільшення виробництва обладнання та систем, «пов’язаних із забезпеченням підтримки спеціальної військової операції» в Україні.

Оборонна розвідувальна компанія Janes заявила, що росія, швидше за все, накопичила мікрочіпи та іншу технологію, необхідну для створення високоточних ракет, перш ніж вторгнутися в Україну в лютому, можливо, розпочавшись кілька років тому, враховуючи погіршення відносин Москви із Заходом після незаконної анексії Криму в 2014 році.

В аналізі компанії Janes, наданому в четвер The New York Times, зазначено, що такі мікроелектронні компоненти також використовувалися для ударів на цивільну інфраструктуру Україну і що Росія могла отримати їх через треті сторони, держави або приватні організації, які готові ризикнути покаранням у вигляді санкцій США.

Ймовірно, росія почала виробляти велику кількість «Іскандерів», «Калібрів» і крилатих ракет до вторгнення, йдеться в аналізі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next