Україна планує розробити дрони класу "повітря-повітря", здатні збивати "шахеди" - віцепрем'єр

Україна планує розробити дрони класу "повітря-повітря", здатні збивати "шахеди" - віцепрем'єр

Україна планує розробити безпілотники класу “повітря-повітря”, які зможуть збивати дрони-камікадзе на території країни. Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю AP.

Як зазначається, Україна закупила близько 1400 безпілотників Fly Eye, які використовуються для розвідки. За словами Федорова, наступним етапом після оснащення розвідувальними безпілотниками стане розробка ударних БПЛА.

І наступний етап, коли ми більш-менш оснащені розвідувальними безпілотниками, - це ударні безпілотники, - сказав Федоров. - Це як дрони, що вибухають, так і безпілотники, які летять на відстань від трьох до десяти кілометрів і вражають цілі.

Міністр зазначає, що ситуація з дронами “кардинально зміниться у лютому-березні”. Крім того, Україна планує збільшити “кількість місій з ударними дронами”.

Ми там говоримо про безпілотники, БПЛА, БПЛА, які ми розробляємо в Україні. Ну, у будь-якому разі, це буде наступний крок у розвитку технологій, — сказав він.

Федоров додав, що його команда зараз присвячує 70% свого часу військовим технологіям, і забезпечення армії безпілотниками входить до її основних завдань.

Нагадаємо, що найтехнологічніше просунута війна в історії людства — The Washington Post.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next