Пентагон поставить ЗСУ важку модифікацію безпілотників Switchblade

Пентагон поставить ЗСУ важку модифікацію безпілотників Switchblade

Міністерство оборони США веде переговори з AeroVironment Inc. щодо придбання десяти нових бронебійних моделей безпілотника Switchblade 600. Дату постачання визначать після укладання контракту. 

США зобов'язалися відправити в Україну щонайменше 700 Switchblade, 100 з яких (модель Series-300) уже прибули. Про це повідомляє Bloomberg.

Чинний контракт на постачання Switchblade 600 у Міноборони США відсутній. Міністерство приватно придбало кілька прототипів для проведення випробувань. 

Зазначимо, що основною відмінністю 600-го дрона від 300-го є дальність польоту та боєголовки. 300-й несе боєголовку, еквівалентну 40-мілімітровій гранаті, може пролетіти 10 км та перебувати у повітрі 15 хвилин. Switchblade 600 може перебувати у повітрі протягом 40 хвилин та вражати цілі в радіусі 40 км від місця перебування оператора. Швидкість польоту дрона — 185 км/год. Для налаштування боєприпасу потрібен один солдат та 10 хвилин часу.  

Нагадаємо, раніше  Ілон Маск заявив про нарощення росіянами кібератак.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR
Вже найближчим часом до країн, які діляться з Україною знімками супутників, може долучитися і Японія.
Loading...
Load next