NASA додасть місце на SpaceX, щоб їхній астронавт не повертався на Землю з росіянами

NASA додасть місце на SpaceX, щоб їхній астронавт не повертався на Землю з росіянами

Американське космічне агентство NASA хоче збільшити до п'яти кількість місць на SpaceX Dragon. Таке рішення в агентстві прийняли, щоб американський астронавт за необхідності повертався додому не на російському кораблі. Як пише видання Space.com, таким чином американське агентство хоче мати можливість за необхідності забрати на Землю свого астронавта Френка Рубіо. Він прибув на Міжнародну космічну станцію на російському "Союзі".

NASA планує перенести місце Рубіо на Endurance, космічний корабель Dragon. Ця зміна дозволяє посилити захист екіпажу за рахунок зменшення теплового навантаження всередині космічного корабля MS-22, – написали представники агентства.

Зараз обидва кораблі пристиковані до МКС. Однак на російському "Союз МС-22" в грудні минулого року стався витік теплоносія після очевидного зіткнення з мікрометеоритом або уламками. Після цього корабель визнали непридатним для повернення екіпажу на Землю, за винятком екстрених випадків. При цьому "Союз" все ще може бути використаний як рятувальний човен в разі проблем на МКС до прильоту наступного корабля.

Нагадаємо, що США мають намір адаптувати український застосунок «Дія» для інших країн – Axios.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1" Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"
Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
У NASA показали, як тренують астронавтів у басейні завглибшки 12 метрів (фото, відео) У NASA показали, як тренують астронавтів у басейні завглибшки 12 метрів (фото, відео)
На південному полюсі Місяця Сонце освітлює поверхню не більше ніж на кілька градусів над горизонтом, що призводить до надзвичайно довгих тіней.
Loading...
Load next