Українські вчені виявили залишки наднової зірки (фото)

Українські вчені виявили залишки наднової зірки (фото)

Харківські вчені з Радіоастрономічного інституту досконально вивчили залишки наднової зірки Кассіопея А, яка знаходиться на відстані 11 тис. світлових років від Землі. Про це йдеться у повідомленні Національної академії наук (НАН) України.

Вчені за допомогою радіотелескопа "ГУРТ" українського виробництва в результаті спостережень, проведених з травня по жовтень 2019 року, змогли виявити залишки наднової зірки та виміряти її абсолютний інтегральний спектр. Вперше це вдалося зробити з рекордною точністю і роздільною здатністю.

Це дозволило визначити величини основних параметрів (температуру, величину іонізації і ступінь емісії) внутрішньої і зовнішньої матерії наднової. Вчені зазначили, що зірка є одним з наймолодших відомих залишків наднової (вік - близько 350 років).

Головне досягнення українських вчених у цьому дослідженні - розробка методу вивчення еволюції параметрів середовища всередині і зовні залишку наднової Кассіопеї А в часі.

Нагадаємо, що у "Дії" можна отримати електронні судові рішення.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні чоловік чотири рази заразився коронавірусом: ймовірна причина В Україні чоловік чотири рази заразився коронавірусом: ймовірна причина
За словами лікарів неодноразове зараження харків'янина на коронавірус пояснюється його проблемами зі здоров'ям.
В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара
Британські аналітики провели дослідження у 230 країнах світу та оновило рейтинг за рівнем доступності мобільного інтернету, в якому Україна займає 31-е місце.
Loading...
Load next