Anonymous Sudan аватували X (Twitter): хакери тиснуть на Ілона Маска через Starlink

Anonymous Sudan аватували X (Twitter): хакери тиснуть на Ілона Маска через Starlink

У вівторок вранці хакерська група під назвою Anonymous Sudan вивела з мережі X, раніше відомий як Twitter, у більш ніж дюжині країн, намагаючись змусити Ілона Маска запустити його службу Starlink у їхній країні.

X не працював більше двох годин, постраждали тисячі користувачів, пише BBC.

Зробіть так, щоб наше повідомлення дійшло до Ілона Маска: «Відкрийте Starlink у Судані, — написали хакери.

X є останньою жертвою бандитських хакерів, спрямованих на «вигоду Судану та ісламу». 

Один із членів угруповання, який називає себе Crush, розповів BBC, що атака у вівторок заповнила сервери X величезною кількістю трафіку, щоб вивести його в автономний режим - ті самі грубі та відносно нехитрі методи злому, якими відома банда.

Сайт для відстеження збоїв Downdetector повідомив, що користувачі в США та Великобританії зареєстрували майже 20 000 звітів про збої, причому постраждала набагато більша кількість людей.

Інший член хакерської групи - Hofa - сказав, що так звана DDoS-атака (розподілена відмова в обслуговуванні) була спрямована на підвищення обізнаності про громадянську війну в Судані, яка «робить Інтернет дуже поганим, і він досить часто виходить з ладу для нас».

X публічно не визнав спричинених збоїв, а пан Маск не відповів на запитання про запуск свого супутникового інтернет-сервісу в Судані.

Нагадаємо, Будувала "фінансову систему" в окупації: прокурори домоглись 6 років ув’язнення колаборантці

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next