Meta планує запустити платну версію в Instagram та Facebook

Meta планує запустити платну версію в Instagram та Facebook

Компанія Meta хоче створити платні версії для Facebook та Instagram, які не міститимуть реклами для користувачів у Європейському Союзі. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Ті, хто платить за підписку на Facebook та Instagram, не бачитимуть реклами в додатках, ‒ заявили джереда на умовах анонімності.

Такі дії мають допомогти Meta захиститися від проблем конфіденційності та інших перевірок з боку регуляторів ЄС, надавши користувачам альтернативу рекламним сервісам компанії, які покладаються на аналіз даних людей. Натомість відомо, що Meta також продовжить пропонувати безкоштовні версії Facebook та Instagram з рекламою в ЄС.

Невідомо, скільки коштуватимуть платні версії додатків і коли компанія може їх запустити. Представник Meta відмовився від коментарів. Надання платного рівня стало б одним з найбільш наочних прикладів того, як компаніям доводиться переробляти свої продукти, щоб відповідати правилам конфіденційності даних та іншим державним політикам, особливо в Європі.

У липні найвищий суд Європейського Союзу фактично заборонив компанії Meta об'єднувати дані, зібрані про користувачів на її платформах, включаючи Facebook, Instagram і WhatsApp, а також на сторонніх веб-сайтах і в додатках, якщо тільки вона не отримає на це явної згоди користувачів.

Відомо, що надання користувачам можливості відмовитися від рекламного сервісу, зберігаючи при цьому доступ до платної версії Facebook або Instagram, може зменшити занепокоєння деяких європейських регуляторів. Навіть якщо платну версію оберуть небагато людей, надання такої можливості може слугувати інтересам Meta в регіоні.

Нагадаємо, Цього місяця до України надійшло майже 1,1 млрд куб. м газу з ЄС та Молдови

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next