ЄС визнав соцмережу X Маска найбільшим джерелом російської дезінформації

ЄС визнав соцмережу X Маска найбільшим джерелом російської дезінформації

Проаналізувавши звіти про те, як технологічні компанії, справляються з дезінформацією, Євросоюз визнав соцмережу X Ілона Маска найбільшим засобом поширення російської брехні та пропаганди.

Про це повідомляє Bloomberg.

Віцепрезидентка Європейської комісії Віра Юрова заявила, що платформам необхідно діяти напередодні національних та європейських виборів, що відбудуться наступного року.

Ця зброя масової маніпуляції спрямована як на росіян, так і на європейців та решту світу. Дуже великі платформи повинні усунути цей ризик. Зокрема, ми маємо очікувати, що Кремль та інші будуть активні перед нашими європейськими виборами, ‒ заявила Віцепрезидентка Європейської комісії.

Більшість великих технологічних компаній, включаючи Facebook Meta Platforms, Google і TikTok, погодилися працювати з ЄС над добровільним кодексом поведінки, метою якого є встановлення галузевих стандартів для перевірки фактів та інших заходів. Блок також виконав пілотний проєкт, щоб оцінити масштаби проблеми.

X, колишній Twitter, який більше не підпадає під дію кодексу, є платформою із найбільшою кількістю дезінформаційних постів. Пілотний проєкт також показав, що суб’єкти дезінформації мають значно більше підписників, ніж їхні колеги, які не використовують дезінформацію, і, як правило, приєднуються до платформи пізніше, ніж користувачі, які не використовують дезінформацію, ‒ зазначила Юрова.

Віцепрезидентка Єврокомісії закликала Twitter "дотримуватися суворого закону", оскілька соцмережу визнано як велику онлайн-платформу. Вплив російської дезінформації особливо гострий у Словаччині, де в суботу проходять вибори.

Словаччина була обрана як країна, де є благодатний ґрунт для успіху російських прокремлівських, провоєнних наративів. Вибори цього тижня стануть тестом, оскільки підхід росії до війни в Україні є лінією розколу, ‒ наголосила Віра Юрова.

Нагадаємо, У Німеччині не думають, що Україна приєднається до ЄС раніше 2029 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Допоможуть під час війни: 10 корисних чат-ботів, які повинні бути у кожного українця Допоможуть під час війни: 10 корисних чат-ботів, які повинні бути у кожного українця
Доступ до швидкої інформації рятує життя, тому збережіть їх у себе та користуйтеся.
Loading...
Load next