Російське угруповання Gamaredon суттєво збільшило кількість кібероперацій проти України

Російське угруповання Gamaredon суттєво збільшило кількість кібероперацій проти України

Одна з найдієвіших російських хакерських груп Gamaredon суттєво збільшила кількість кібероперацій проти України у першій половині 2023 року. Водночас кібератаки не такі успішні, як раніше.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

До угрупування UAC-0010 / Gamaredon / Armageddon входять колишні офіцери-зрадники СБУ в Криму, які у 2014 почали працювати на користь ФСБ росії. Російські хакери цього угрупування, як вказують у Держспецзв'язку, збільшили кількість атак на українські ресурси у першій половині 2023 року. 

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, зареєструвала за цей період 103 інциденти. Для порівняння, за увесь 2022 рік було зареєстровано 128 випадків (76 – протягом другого півріччя 2022 року), - наголошуюmь у відомстві.

У Держспецзв'язку заявляють, що 54,1% кібератак припадає на ресурси пов'язані з правоохоронною діяльністю. "Крім того, російські хакери виявляли інтерес до всіх організацій, пов’язаних із силами оборони України". 

Найпоширенішою тактикою цієї групи є розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, тоді як інші групи здебільшого орієнтовані на фішингові кампанії, - додали у Держспецзв'язку. 

Нагадаємо, Перед судом постануть 14 "військових днр", які воювали проти українських захисників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Loading...
Load next