США запустили на орбіту секретний військовий космоплан (ВІДЕО)

США запустили на орбіту секретний військовий космоплан (ВІДЕО)

У США з космодрому на мисі Канаверал у Флориді запустили секретний військовий космоплан X-37B в рамках сьомої місії.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що апарат було запущено за допомогою ракети SpaceX Falcon Heavy, здатної доставити його на вищу орбіту, ніж у попередніх місіях. Попередні польоти Х-37В відбувалися на низькій навколоземній орбіті на висоті до 2 тисяч кілометрів.

З 2010 року космоплан здійснив шість польотів. У перших п'яти запусках використовувалася ракета-носій Atlas V виробництва United Launch Alliance - спільного підприємства Boeing та Lockheed Martin. Для шостого запуску, у травні 2020 року, використовувалася ракета-носій Falcon 9 виробництва компанії SpaceX Ілона Маска.

Для запуску в четвер вперше використовувалася потужніша ракета Falcon Heavy від SpaceX, здатна виводити важчий вантаж, ніж X-37B, ще далі в космос, можливо на геосинхронну орбіту на висоті понад 35 тисяч кілометрів над Землею, йдеться у повідомленні.

Запланована тривалість останньої місії Х-37В не розголошується, однак, ймовірно, вона триватиме до червня 2026 року або навіть довше з огляду на тенденцію поступового збільшення тривалості польотів.

Нагадаємо, Хочу, щоб звуки вибухів в Україні чули всі, хто пише про готовність РФ до перемовин ‒ Кулеба

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
SpaceX вивела на орбіту ще супутники Starlink (відео) SpaceX вивела на орбіту ще супутники Starlink (відео)
Раніше SpaceX втратив 40 супутників Starlink через магнітні бурі.
Loading...
Load next