Туреччина керуватиме безпілотниками через власні супутники зв'язку

Туреччина керуватиме безпілотниками через власні супутники зв'язку

Туреччина керуватиме власними безпілотниками через супутник зв'язку, аби ті виконували завдання в Європі, Азії, на Близькому Сході та в Африці.

Про це йдеться у заяві міністра транспорту та інфраструктури Абдулкадіра Уралоглу, повідомляє TRT Haber.

Ми зможемо тримати БПЛА під контролем у всьому світі за допомогою всіх супутників Türksat, особливо Türksat 5B. Вони зможуть безперервно тримати зв'язок з розширеним діапазоном і покриттям. Більше неможливо буде втрутитися в управління нашими БПЛА ззовні, - заявив Абдулкадір Уралоглу.

Міністр зазначив, що безпілотні літальні апарати, які спочатку використовувалися лише для військових і спостережних цілей, почали знаходити собі місце в інженерних додатках, наукових дослідженнях і цивільних сферах з розвитком технологій в останні роки, що також відкриває можливості для Туреччини.

Завдяки супутникам Türksat наші БПЛА зможуть безпечно літати у будь-яку точку світу… Вони дозволять нашим БПЛА працювати в Європі, Азії, на Близькому Сході та в Африці, - пояснив Уралоглу.

Міністр нагадав, що після введення в експлуатацію супутника зв'язку п'ятого покоління Türksat 5B потужність супутникової передачі даних Туреччини зросла більш ніж у 17 разів.

Нагадаємо, Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar В рамках угоди з Туреччиною: Україна хоче побудувати завод для виробництва безпілотників Bayraktar
Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив на брифінгу.
Loading...
Load next