У США готують санкції проти російської «Лабораторії Касперського»

У США готують санкції проти російської «Лабораторії Касперського»

Адміністрація президента США Джо Байдена має намір заборонити використання програмного забезпечення російської «Лабораторії Касперського» (Kaspersky Lab) американськими компаніями та громадянами з міркувань національної безпеки.

Про це повідомляє CNN із посиланням на п’ятьох неназваних американських чиновників.

За словами джерел, заборону можуть оголосити вже цього місяця. Очікується, що «Лабораторії Касперського» заборонять надавати певні продукти та послуги в США, зокрема антивірусне програмне забезпечення компанії.

Державним установам Сполучених Штатів вже заборонено використовувати програмне забезпечення цієї компанії, але нові дії Білого дому, спрямовані на введення аналогічної заборони для приватних компаній, стануть безпрецедентними, передає телеканал.

Джерела повідомляють, що міністерство торгівлі США ухвалило попереднє рішення заборонити певні транзакції між російською компанією та американськими користувачами.

За даними телеканалу, понад 400 мільйонів людей і 240 тисяч компаній у всьому світі використовують програмні продукти Kaspersky Lab, але незрозуміло, скільки з цих людей і компаній знаходяться в США.

Нагадаємо, Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Втрата ефекту стримування": Блінкен заявив, що США не вводитимуть санкції до нападу РФ на Україну "Втрата ефекту стримування": Блінкен заявив, що США не вводитимуть санкції до нападу РФ на Україну
Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.
Байден підписав указ про нові санкції проти РФ Байден підписав указ про нові санкції проти РФ
Визнання Путіним "ЛДНР" світові політики почали масово закликати до нових санкцій.
Loading...
Load next