Соцмережа Х виходить із Бразилії через цензуру і погрози співробітникам

Соцмережа Х виходить із Бразилії через цензуру і погрози співробітникам

Компанія X мільярдера Ілона Маска оголосила в суботу про згортання своєї діяльності у Бразилії у зв’язку з цензурою та погрозами арештом співробітникам з боку влади.

Про це йдеться у дописі пресслужби соцмережі.

В Х заявили, що минулої ночі суддя Верховного суду Бразилії Александре де Мораєс погрожував представнику компанії в країні арештом у разі, якщо соцмережа не виконає його «цензурні накази».

В американській компанії зауважили, що попри те, що її численні звернення до Верховного суду не були почуті, бразильське суспільство не було поінформоване про ці накази, а персонал соцмережі у Бразилії не несе відповідальність і не контролює блокування контенту на платформі Х, Мораєс вирішив погрожувати співробітникам компанії Маска замість того, щоб «поважати закон або належну правову процедуру».

У результаті, щоб захистити безпеку наших співробітників, ми прийняли рішення про негайне завершення нашої діяльності у Бразилії, – заявили в компанії, підкресливши, що відповідальність за такий крок несе виключно Мораєс.

Водночас там додали, що соцмережа залишається доступною для жителів Бразилії.

Нагадаємо, Британія запустила у космос перший власний військовий супутник

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ілон Маск з усіх боків показав космічний корабель Starship (відео) Ілон Маск з усіх боків показав космічний корабель Starship (відео)
Наразі SpaceX очікує отримання дозволу для першого орбітального запуску Starship.
Loading...
Load next