Zoom дозволить ШІ-аватарам відвідувати зустрічі замість вас

Zoom дозволить ШІ-аватарам відвідувати зустрічі замість вас

У Zoom ШІ-аватари зможуть відвідувати зустрічі замість вас. У межах ширшого розширення функцій штучного інтелекту компанія оголосила, що незабаром дозволить користувачам створювати ШІ-аватари, які виглядатимуть і навіть звучатимуть як ви, для надсилання коротких повідомлень команді.

Про це повідомляє The Verge.

Для того, щоб створити цифровий аватар, вам потрібно буде записати відео себе, яке Zoom використовуватиме для створення аватара, що відтворюватиме вашу зовнішність і голос. Потім ви зможете написати повідомлення, яке ваш AI-аватар озвучить замість вас. Ця функція працюватиме тільки з можливістю Clips, яка дає змогу записувати короткі відеооновлення для ваших колег, ‒ зазначають у виданні.

Також Zoom бере до уваги потенційні ризики зловживань, таких як використання дипфейків.

Сміта Хашим, головний продуктолог Zoom, зазначила, що компанія уважно підходить до цього питання, використовуючи передову автентифікацію, технологію водяних знаків і суворі правила використання.

Аватари зі штучним інтелектом почнуть впроваджуватися на початку наступного року як частина додаткового пакета AI Companion, який коштуватиме додатково $12 на місяць.

Якщо у вас немає цього застосунку, але ви маєте платну підписку на Zoom, то все одно зможете створювати кліпи з використанням попередньо налаштованих AI-аватарів і голосів. Ймовірно, це виглядатиме не менш моторошно, аніж створення власного AI-аватара, ‒ йдеться у повідомленні.

Під час інтерв'ю в червні CEO Zoom Ерік Юань розповів про свою мету дозволити користувачам надсилати «цифрових двійників» на зустрічі, щоб у цей час можна було займатися іншими справами.

Крім AI-аватарів, новий індивідуальний застосунок Zoom дасть змогу інтегрувати AI із більшою кількістю сторонніх продуктивних застосунків, таких як Zendesk й Asana.

Також він запропонує нові параметри персоналізації, які можна буде використовувати для створення індивідуальних шаблонів підсумків зустрічей.

Нагадаємо, Чат-бот Meta зі штучним інтелектом став доступним ще у шести країнах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next