У пам’ять про загиблого друга львів’яни придбали обладнання для дитячої лікарні (відео)

У пам’ять про друга. Друзі загиблого Геннадія Нечая допомогли придбати хірургічне обладнання для операційної Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру - електрокоагуляційний апарат BOWA ARC 250 (електроніж). Кошти, які вони збирали на порятунок товариша, витратили на добру справу – і тепер електроніж рятуватиме життя малечі. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Фейсбук.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Геннадій Нечай потрапив під потяг на вулиці Княгині Ольги у жовтні минулого року за незрозумілих обставин. Понад 10 днів приятелі усіма силами намагались втримати його і не відпускали: щиро молились, чергували у реанімації, збирали кошти на лікування.

У пам’ять про друга, який передчасно покинув цей світ, вирішили усе зібране віддати на придбання сучасного електрокоагуляційного скальпеля, який дуже потребують фахівці ЗУСДМЦ.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Один такий комплект - BOWA ARC 450 - уже слугує лікарям у Центрі, де щодня роблять надскладні операції (понад 1500 у рік), де вперше у Західній Україні здійснили трансплантацію нирки дитині та готуються до трансплантації печінки дитині. Додатковий пристрій розширить можливості надання необхідної допомоги важкохворим діткам лікарні, і надасть змогу проводити одночасно два операційних втручання у різних пацієнтів.

Окрім цього, у новому випуску #MDExpert про таке:

  • Провідні хірурги зі США прооперують 20 людей з вадами серця у Львові. Про це повідомляє пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Американські кардіохірурги із благодійної організації Novick Cardiac Alliance (США) знову приїхали до Львова. Упродовж двох тижнів у Першому територіальному медичному об’єднанні вони проводитимуть консультації та оперативні втручання для діток від перших тижнів життя та дорослих із вадами серця з усієї України.

  • Посмертна трансплантація. 52-річна жінка з Івано-Франківська, яка, на жаль, не змогла пережити інсульт, подарувала шанс на життя 4 людям. Її родичі підписали згоду на донорство. Для пересадки взяли дві нирки, печінку і серце.
Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Ми пересадили нирку з Івано-Франківська. Зараз закінчилась операція по пересадці нирки в лікарні швидкої допомоги Першого територіального медичного об’єднання. Проводиться зараз операція по пересадці печінки. Закінчилась операція по пересадці серця. Чотири людини отримало шанс на повноцінне життя, — розповідає гендиректор 1 ТМО Львова Олег Самчук.

Ірина Суль - pravdatutnews.com