В Україні викрили масштабну схему підробки фальшивих сертифікатів про вакцинацію (відео)

Співробітники СБУ викрили підпільну мережу із виготовлення фальшивих сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Організували масштабну схему зловмисники з Волинської, Львівської та Чернівецької областей. За даними слідства, вартість одного підробленого міжнародного COVID-свідоцтва становила 1600 грн.

Також у випуску: 

  • Спільну спецоперацію зі США провела СБУ. Силовики ліквідували угруповання із виробництва підроблених документів. Як повідомили в СБУ, зловмисники виготовляли високоякісні фальшивки будь-якої складності, а свої послуги рекламували через анонімний сервер у мережі «Darknet». Зазвичай вони робили ID-карти країн Європейського Союзу та інші дозвільні документи.
  • На кордоні з Польщею прикордонники запобігли черговій контрабанді тютюну. Зокрема в спеціально облаштованих тайниках за обшивкою салону мікроавтобуса, яким керував українець, «зелені берети» знайшли 600 пачок сигарет різних торгових марок.
  • Медицина доступна для всіх. У селі Вербляни, що на Яворівщині, відкрили сімейну амбулаторію. Новий медзаклад обслуговуватиме мешканців 10-ти навколишніх населених пунктів. А це понад 4000 людей.
Дивіться також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Щеплень та тестів не потрібно: Німеччина відкриває кордони для усіх українців Щеплень та тестів не потрібно: Німеччина відкриває кордони для усіх українців
Українським туристам не потрібно буде ні вакцинуватись, ні робити тестування на COVID-19 для того аби потрапити у Німеччину. Правило стосується всіх, хто мешкає в Україні понад 6 місяців, а не лише володарів українських паспортів.