Вакцина від COVID-19: правда, міфи та статистика (відео)

Через збільшення показників захворювання на коронавірус, прогнозують, що певні регіони будуть віднесені до іншого рівня епідбезпеки. В Україні від коронавірусу вакцинують усе доросле населення старше 18 років, а також за певними показниками підлітків старше 12 років. Першу дозу вакцини у Львівській області отримало 17.1% населення, а другу - 13%

Також у випуску про таке:

  • «Жовті» і «Зелені» сертифікати вакцинації. Наразі в Україні діє лише один - про повну імунізацію від коронавірусу. Його видають лише на пів року. Проте МОЗ готує такі ж документи й для тих, хто щепився один раз.
  • Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного півмісяця зініціювали  його проведення у кожну другу суботу вересня. 
  • Медики Львівського ОХМАТДИТу виконали другу унікальну операцію хлопчику, який не міг самостійно дихати. Маленький Давид, який народився з двобічним парезом діафрагми, не міг жити без апарату ШВЛ. Лікарі імплантували малюку два електростимулятори і сьогодні він вже на 1-2 години може проводити без штучної вентиляції легень.