У Львові американські кардіохірурги безкоштовно прооперують діток з хворобами серця (відео)

Благодійна допомога для маленьких українських пацієнтів. Американські фахівці приїхали до Львова, щоб разом з нашими спеціалістами виконати складні оперативні втручання діткам з важкими вадами серця. Одразу 25 діток зможуть отримати необхідне для них лікування.

Також у новому випуску програми #MDExpert ви дізнаєтесь і про таке:

  • У Львівському центрі легеневого здоров'я запрацювала оновлена реанімаційна. Там для пацієнтів, які перебувають у важкому стані створили комфортні умови перебування та забезпечили усім необхідним устаткуванням для лікування.
  • Тарифи на трансплантацію збільшили втричі. Це стосується пересадки серця та легень. Зараз на ці операції з держбюджету виділятимуть 2 мільйони  й 2 мільйони 700 тисяч гривень відповідно. Це зумовлено необхідністю покриття фактичних витрат надавачів послуг з трансплантації та складністю післяопераційного періоду у пацієнтів.
  • Перевірка документа про вакцинацію є законною. Про це заявило МОЗ. В ковід-сертифікатах немає інформації, що містить звернення до лікаря чи діагноз. Відтак, цей документ не належить до тих, які видають таємницю стану здоров’я пацієнта.