Медичні підсумки 2021 року: дивовижні історії порятунку, надскладні операції, сучасні оновлення та багато інновацій (відео)

Рік прориву для української медицини. Попри те, що через пандемію вірусу ковід-19 він видався доволі важким, та це не завадило їй посунутись на декілька кроків вперед. Дивовижні історії порятунку, надскладні операції, сучасні оновлення та багато інновацій. Так запам'ятався у сфері медицини 2021 рік.

Саме торік 25 лютого в Україні з'явилась можливість вберегти себе від небезпечних і смертельних наслідків вірусу COVID-19, тобто розпочалась вакцинація дорослого населення. Вже через декілька місяців імунізувати почали й дітей.

Фото з відкритих джерел

Саме минулого року за роки незалежності вперше в Україні у Львові запустили аеромедичну евакуацію пацієнтів.  Перший виліт авіація МВС спільно з медиками центру екстреної медичної допомоги виконала 9 квітня. З цього часу гелікоптер здійснив майже 60 вильотів. Це в рази скоротило час госпіталізації важких пацієнтів, що дало можливість не тільки врятувати життя, але і мінімізувати ускладнення від важких захворювань.

Фото: Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Не аби якого прогресу досягла і трансплантація. Адже у 2021 році відкрили довгоочікуване відділення трансплантології. З цього часу вдалося врятувати більше пів сотні людських життів. Зокрема, у Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу в Україні успішну трансплантацію легень, вперше пересадили серце дитині, вперше за 20 років трансплантували рогівку ока і це ще не всі досягнення. У цьому ж медзакладі відкрили найбільшу в Україні реанімацію і відновили дитячу кардіохірургію, а також всього за 2 тижні збудувала ковідне відділення на 350 ліжок.  

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Ірина Суль - pravdatutnews.com