У Львові німецький хірург Клаус Екснер прооперував жінку із травмою обличчя (відео)

Німецький хірург Клаус Екснер допоміг жінці, яку 6 років назад травмувала рогом корова. Пані Оксана вже декілька років живе з  проблемою, яка не дає їй нормально жити. 6 років назад корова рогом пошкодила жінці нерв, через який виник косметичний дефект на обличчі, що створювало не лише морально дискомфорт, але і фізичний. Бо через це страждав і зір, бо ліве око не закривалось. Попереду у жінки ще одна операція, яка допоможе візуально виправити проблему.

Окрім цього у випуску #MDExpert про таке:

  • Вперше у дитячій лікарні на Орлика медики поставили дитині імплант Baha. Його потребувала 10-річна дівчинка з вродженою вадою слуху. Збирати необхідну суму на прилад, а це майже 10 тисяч доларів, допомогли небайдужі українці. Операція для дівчинки тривала близько години часу і пройшла успішно. Перша активація імпланту відбудеться через 3-4 тижні. Маленька Вікторія зможе краще чути одразу на обидва вуха. Зазначимо, що львівська дитяча лікарня - єдина на теренах західної України виконує таку операцію.

  • Найменший пацієнт в Україні, якому пересадили серце повністю реабілітувався. 13-річний хлопчик з новим органом прийшов на плановий огляд у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги. Обстеження показало, що його функція серця є такою ж як і в здорової людини. А це означає, що воно повністю прижилося і хлопець згодом зможе повернутися до школи.

Фото: з відкритих джерел

 

  • Нове обладнання, оновлена операційна та створення телемедичного центру. Зовсім скоро усе це запрацює у Львівському Охматдиті. Відтак, лікування для найменших пацієнтів покращиться, адже сучасне устаткування дозволить проводити операції швидше, безпечніше та менш травматично. 
Фото: ПравдаТУТ Львів

Ірина Сульpravdatutnews.com