У Львові медики врятували 9-річну дівчинку, в якої через нежить стався набряк мозку (відео)

Від нежитю до набряку головного мозку. Медики Львівської дитячої лікарні першого територіального медичного об’єднання врятували дитину, яка через просту застуду потрапила в реанімацію. А згодом на операційний стіл, де їй провели декілька надскладних хірургічних втручань.

Все розпочалося з простого нежитю.  Згадує мама маленької Ані. Спочатку 10 днів вони старалися позбутися застуди вдома, проте коли побачили що покращення не має, звернулися до лікаря. Щоб врятувати дівчинку, медикам довелось виконати декілька поетапних операцій. 

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Майже місяць дівчинка пробула у лікарні. Всі операції пройшли успішно і її вже виписали додому під подальшими спостереженнями лікарів.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Окрім цього, у випуску програми #MDExpert:

  • Реабілітація після COVID-19. Поки триває пандемія коронавірусу, у Львівських лікарнях не зникають пацієнти, яких турбують постковідні стани. Неприємні симптоми хвороби можуть турбувати супроводжувати навіть декілька місяців після одужання. А тому у 1-ій міській лікарні імені Князя Лева для таких людей створили цілий комплекс процедур, які спрямовані на покращення стану організму, а також загального самопочуття. Лікарі рекомендують відвідувати соляні кімнати, масажі та робити дихальні вправи.
  • Підсилення захисту від вірусу COVID-19. В Україні ввели бустерну дозу вакцини проти коронавірусу. Її дозволять використовувати для усіх щеплених осіб віком до 18 років. Термін ревакцинації має тривати від 9 до 6 місяців після завершення первинного курсу. Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я. Третій раз рекомендують вакцинуватись вакциною Pfizer або Moderna. Вона підсилить ефективність захисту до 90%. Після введення додаткової дози можна отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме близько 9 місяців. Як і попередній, він буде відображатись в додатку «Дія». Додамо, що бустерну дозу першочергово вводитимуть людям до 60 років, а також медпрацівникам та співробітникам будинків інтернатного типу. У Львові додаткове щеплення вже отримало понад 200 людей.

Ірина Сульpravdatutnews.com

Дивіться також
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.