Коронавірус руйнує суглоби: на які симптоми варто звернути увагу? (відео)

COVID-19 викликає захворювання суглобів.  Львівські медики почали виконувати в рази більше операцій по заміні кульшових суглобів. З 5-10 хірургічних втручань в рік, зараз вони роблять таку ж кількість в місяць. За їхніми спостереженнями негативна статистика пов'язана з ковідом.Отож, на які симптоми потрібно звернути увагу, щоб не допустити ускладнень, дивіться у відео. 

Фото з відкритих джерел
 

Також у випуску програми #MDExpert про таке:

Культура харчування, або як  їсти, щоб не переїдати? Свята не обходяться без великих застіль. Для нас насолода, а для шлунку період найбільшої праці. Адже те все, що ми наїли йому прийдеться перетравити. Що ж робити коли хочеться спробувати все, але не хочеться страждати від важкості в шлунку та переїдання. Ось декілька порад фахівців:

  • Уникнути переїдання та важкості в шлунку допоможе вода. Проте це не стосується газованих та солодких напоїв
  •  Лікарі не рекомендують покладатися на препарати для покращення травлення, адже якщо підшлункова працює в нормі, то вона перетравить їжу сама
  •  Людям з захворюваннями шлунково-кишкового тракту переїдати та вживати в надмірній кількості алкоголь небезпечно.

Небезпека обмороження. Лише за 2 дні до Центру термічної травми 8-ї лікарні поступило 5 людей із переохолодженням. Лікарі кажуть: за останні роки понад 90% пацієнтів, які зазнали обмороження, були у стані алкогольного сп’яніння.

Фото з відкритих джерел

Так, наприклад, до реанімації потрапив 54-річний чоловік. Непритомного чоловіка працівники залізниці виявили просто на колії. Ще одна поширена причина обмороження - погане взуття. 

Ірина Сульpravdatutnews.com