Головна зимова красуня: у Львові встановили центральну ялинку міста (відео)

Головна зимова красуня: у Львові встановили центральну ялинку міста (відео)
У засніженому Львові витає дух Різдва. Та яке ж воно без головної окраси – ошатної вічнозеленої красуні. За доброю традицією, дерево місту спрезентували. Цього разу жителі Оброшина.

17-метрове дерево подарував Василь Козленко. Чоловік висадив його під вікнами власного будинку 35 років тому 

Засніжений Львів та головна прикраса зими. Місто Лева повномасштабно готується до новорічно-різдвяних свят. Розпочали з встановлення центральної ялинки. 17-метрове дерево привезли з села Оброшине. Хвойну Львову подарував Василь Іванович Козленко. Тут, просто під вікнами будинку чоловік посадив ялинку 35 років тому. Тоді, пригадує, вона була близько метра заввишки, а привіз її зі Східниці. 

Посаджена вона 35 років тому 5 чи 6 січня перед самим Різдвом. Я просто хочу подарувати, подарувати львівській громаді від мене особисто. Бо я вже давно у Львові і проживав, і вчився, це в мене була така мрія, — розповідає Василь Козленко, власник ялинки. 

Василь Іванович у свої 86 продовжує дбати про власний сад. А ялинка була його перлиною. Однак чоловік каже: давно мріяв подарувати її.  

Відверто кажучи її буде трішки в перші дні бракувати, бо як не кажіть, 35 років на подвір'ї, а тут - немає. Але з іншого боку уже час її зрізати, бо є велика небезпека, можливо сильний вітер і впаде на хату чи на дерева навколишні, — каже Василь Козленко. 

Цього разу нам доведеться більше постаратися з персоналом робочої бригади, бо в нас є багато ускладнень. Це є далека відстань від центральної дороги, щоб покласти на платформу, - зауважує Ростислав Куземський, озеленювач ЛКП «Зелений Львів» 

І так спільними зусиллями 17-метрова красуня уже майже готова рушати до міста Лева. 

Того року було складніше, тому що тут і під’їзні шляхи є складні. От бачите, є забудова, є дерева. тому треба було акуратно її покласти, щоб не пошкодити будівлі, фасади і дерева, які є навколо, — пояснює Андрій Шульський, заступник директора ЛКП «Зелений Львів». 

Центральну ялинку міста встановили традиційно на площі перед Львівською Оперою. А уже цієї п’ятниці о 18 годині дерево замайорить новорічними вогниками. В мерії кажуть, концепція різдвяного Львова дещо відрізнятиметься від тогорічної. 

Так само як і минулого року буде застосована минулорічна  ілюмінація, де кожна гілочка   обмотана, але, крім того, ми додамо іграшки у вигляді ромбів. Ромб — це є такий український символ роду, сили. І ми особливо цього року хотіли звернути на такі важливі українські цінності для наших родин і сімей, — зазначає Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку Львівської міськради. 

Додамо, не лише головне дерево міста буде прикрашене.  

На вулицях прилеглих буде новорічно-різдвяне освітлення. Це будуть новорічно-різдвяні павуки, які ми теж вже днями будемо розміщувати. І ще з'явиться одна локація — це є проспект Шевченка, ми гарно вберемо наші канадські клени. Зробимо таку казкову новорічну алею, — додає Наталія Бунда. 

Тож уже цими вихідними Львів набуде свого традиційного атмосферного вигляду.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові запрацював різдвяний ярмарок (відео) У Львові запрацював різдвяний ярмарок (відео)
На площі перед Львівською Оперою урочисто засяяла центральна зелена красуня. Також запрацював Різдвяний ярмарок. 
"Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня "Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня
Львівські творці мають більш масштабні ідеї для оздоблення міста на зимові свята.
Зимова Країна мрій: у Львові тривають святкові гуляння на етнофестивалі (відео) Зимова Країна мрій: у Львові тривають святкові гуляння на етнофестивалі (відео)
На вулиці понад 10 градусів морозу, тож учасники «Миклухо Маклай» зігріваються, танцюючи аркан.
Loading...
Load next