"Знайомтеся, це Triton": в Україні майстер-самоучка побудував екстремальний всюдихід (фото, відео)

"Знайомтеся, це Triton": в Україні майстер-самоучка побудував екстремальний всюдихід (фото, відео)
Конструктор розповів, що він один з тих майстрів-самоучок, які займаються конструюванням та зборкою техніки виключно власноруч.

Всюдихід Triton побудований для підкорення лісової хащі та боліт українського Полісся. Будівництво екстремального автомобіля зайняло 9 місяців.  Про це повідомляє "Час дій".

Механік Анатолій Павлович з Рівненської області поодинці створив значний всюдихід. На сьогодні Triton поки не може їздити по дорогах загального користування. Щоб отримати номери, машині потрібно пройти сертифікацію.

Річ у тім, що такою технікою можна і без документів їздити по лісових дорогах, не виїжджаючи на дороги загального користування. Якщо на такі дороги виїхати, то і штраф можна отримати, — додав майстер-самоучка.

Фото: "Час дій"

За його словами, при наявності стабільного попиту готовий виробляти такі машини дрібними серіями. Але визнає, що масове виробництво не подужає — для цього потрібні інвестиції в оренду приміщень, покупку обладнання.

На роботу майстра звернув увагу нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. Політик переконаний, що завдяки таким талановитим людям Україна має автомобільне майбутнє.

Знайомтеся, це Triton. Зроблений на рівненському поліссі, у селі Старе Село Сарненського району (раніше – Рокитнівський). Таланти є, попит — є, отже в України є автомобільне майбутнє! Як вам?, — написав політик у своєму Facebook.

Фото: "Час дій"

У конструкції українського всюдихода використовуються елементи кабіни та рами вантажного автомобіля ГАЗ-66. У цій же машини запозичені роздавальна коробка і механічна лебідка. Заради тяговитості було вирішено використовувати дизельний двигун. У передній частині автомобіля встановлений 2,5-літровий турбодизель від Mercedes-Benz.

Давно мріяв створити щось подібне. Почав будувати 9 місяців тому, і ось перші випробування. Цією справою майстри-самоучки займаються вже давно, я теж такий майстер-самоучка. Це робота одного майстра від і до, — розповів чоловік.

Нагадаємо, раніше на трасі Київ–Бориспіль встановили новітню систему контролю руху.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next