Україна обмежила кількість пунктів пропуску для ввезення авто (список)

Україна обмежила кількість пунктів пропуску для ввезення авто (список)

Через великі черги на пропускних пунктах західного кордону України, які виникли внаслідок скасування митних платежів, українська сторона обмежила кількість пунктів пропуску для ввезення авто.

Зміни вступлять в дію починаючи з 00:00 25 квітня 2022 року. Повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

Ці обмеження ввели, адже оформлення нових транспортних засобів об'єктивно займає багато часу. Через це у величезних чергах цілодобово простоюють волонтери з гуманітарними вантажами – спорядженням для бійців, харчовими продуктами та медикаментами.

Оскільки законодавство Євросоюзу не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів, проблему на пунктах пропуску вирішила українська сторона. 

Починаючи з 00:00 25 квітня 2022 року легкові автомобілі, що ввозяться для особистих потреб, будуть оформлятися лише на наступних пунктах пропуску:

  • на ділянці польського кордону «Угринів», «Грушів», «Смільниця», «Устилуг»;
  • на ділянці словацького кордону пункт пропуску «М. Березний»;
  • на ділянці угорського кордону пункти пропуску «Давінкове», «Косіне».

Нагадаємо, що ситуація з паливом покращиться до кінця травня, – Герус (відео). Міністерство енергетики веде перемовини з європейськими партнерами з метою забезпечення диверсифікації джерел постачання пального.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next