В Україні випускають потужні та невибагливі позашляховики для ЗСУ (фото)

В Україні випускають потужні та невибагливі позашляховики для ЗСУ (фото)

На Рівненщині волонтери налагодили випуск позашляховиків для армії. Вже розроблено дві їх моделі та готується третя. Про це повідомляє Громадське радіо.

Один із творців багі, волонтер Андрій Друзенко, розповів, що розробку техніки розпочали на запит захисників України. Вирішено переробляти їх зі старих позашляховиків.

На відміну від інших таких проєктів, які використовують агрегати старих ВАЗ, тут техніка досконаліша та надійніша — японська. Автомобілі будують на базі рамних Mitsubishi Pajero та Hyundai Galloper (який є ліцензійною копією Pajero).

Фото: Денис Грищук

Чотиримісні багі повнопривідні та з високим кліренсом. Вони цілком здатні розвивати швидкість до 100 км/год. Потужна лебідка дозволяє витягти навіть вантажний ЗІЛ.

Позашляховики пройшли обкатку в найсуворіших умовах – вони навіть виїжджали на гору в Карпатах. Під час випробувань виявили слабкі місця конструкції та усунули недоліки.

Фото: Денис Грищук

Над автомобілями протягом місяця працює команда із чотирьох майстрів. Своїми проєктами вони готові поділитись із волонтерами з інших міст. Зараз розробляються нові моделі і серед них позашляховик підвищеної місткості на 8-10 осіб.

Нагадаємо, раніше в Україні запустили виробництво багі для ЗСУ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next