Після затоплення "Москви", українськими ракетами "Нептун" зацікавились західні країни — TWP

Після затоплення "Москви", українськими ракетами "Нептун" зацікавились західні країни — TWP
Після успішного влучання українськими ракетами "Нептун" в російський крейсер "Москва" вже чотири країни виявили зацікавленість у купівлі ракет.

Українська ракета "Нептун" опинилася в центрі уваги після того, як з'явилась інформація, що українські сили використали ці ракети для того, аби завдати удару та потопити російський флагманський військовий корабель "Москва" в Чорному морі. "Нептуном" уже зацікавилось декілька західних країн.

Про це пише The Washangton Post, передає ПравдаТУТ News.

У виданні зазначили, що потоплення "Москви" ознаменував значний поштовх для України — не лише для її військових зусиль, але й для власної збройової промисловості, "навіть якщо вона покладається на зброю, подаровану західними союзниками".

Для українців, якщо вони змогли потопити цей корабель або пошкодити його власними ракетами «Нептун», це насамперед предмет гордості та корисний військовий потенціал, оскільки вони зможуть тримати російський флот у страху, — сказав Марк Кансіан, старший радник програми міжнародної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Коротка довідка:

Невдовзі після того, як Росія захопила український півострів Крим у 2014 році, українська оборонна фірма використала виставку озброєнь у Києві, щоб представити свій останній проєкт: протикорабельну крилату ракету під назвою «Нептун».

«Нептун» розроблявся до анексії Криму Росією, але захоплення території допомогло прискорити виробництво ракети. На півострові розміщено головну базу ВМС України та системи берегової оборони радянських часів, які колись захищали країну від нападів уздовж Чорного моря.

Сама РК-360 «Нептун» базується на старій радянській крилатій ракеті Х-35, яка була вироблена Харкові. Компанія, яка розробила «Нептун», ОКБ «Луч», була заснована в 1965 році і мала довгу історію проєктування радянських ракет.

  • Ракета має дальність стрільби від 7 до 300 кілометрів.
  • Час розгортання комплексу на новій позиції — до 15 хвилин.
  • Відстань стартової позиції від берегової смуги — не більш як 25 кілометрів.

Нагадаємо, українські військові знищили 4 крилаті ракети, що летіли на Львівщину.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Горить "Москва": міноборони рф підтвердило "серйозні проблеми" з крейсером (відео) Горить "Москва": міноборони рф підтвердило "серйозні проблеми" з крейсером (відео)
Ракетний крейсер "Москва" буде небоєздатним як мінімум один рік.
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Loading...
Load next