Mercedes-Benz йде з росії, продає активи

Mercedes-Benz йде з росії, продає активи

Німецький автоконцерн Mercedes йде з ринку росії – продає свій завод у Підмосков'ї і майно російському дилеру. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на офіційну заяву компанії.

Mercedes-Benz має намір піти з російського ринку і продати свої частки в місцевих дочірніх компаніях (АТ "Мерседес-Бенц РУС", ТОВ "Мерседес-Бенц Мануфекчурінг Рус", ТОВ "Мерседес-Бенц Файненшл Сервісез Рус", ТОВ "Мерседес-Бенц Банк Рус", OOO "Мерседес-Бенц Капітал Рус") локальному інвестору, - йдеться в заяві автоконцерну.

Активи німецької компанії отримає ГК "Автодом", що спеціалізується на продажу та обслуговуванні преміальних і люксових автомобілів. 

Mercedes – третій автовиробник у легковому сегменті, який йде з рф. До цього продали свої активи і покинули Росію Renault і Nissan, також у країні закрився завод Toyota. 

Поставки автомобілів дорожче 50 тисяч євро з ЄС і всіх машин зі США в рф заборонені накладеними західними країнами санкціями. Крім того, санкції унеможливлюють поставки комплектуючих до рф. Активи в рф на кінець 2021 року Mercedes оцінював у 2 млрд євро. Завод Mercedes-Benz потужністю 25 тисяч авто на рік запустили в підмосковному Єсипово у 2019 році. 

За підсумками дев'яти місяців 2022 року продажі автівок Mercedes-Benz в рф скоротилися на 73%, до 9,1 тис. штук.

Нагадаємо, що KFC йде з росії: що замінить і як назвуть. KFC продала свій бізнес у рф місцевій компанії Smart Service Ltd і залишає країну: нова назва бренду.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next