Українці все частіше охоче створюють фірми в Польщі

Українці все частіше охоче створюють фірми в Польщі

Кількість фізичних осіб-підприємців, зареєстрованих в Польщі громадянами України, у 2023 році була на понад дві третини більшою, ніж роком раніше. Кожне десяте засноване підприємство було українським.

Зокрема, про це свідчать дані Центральної реєстрації та інформації про бізнес, проаналізовані «Rzeczpospolita». 

Видання пише, що до початку повномасштабної війни в Україні, у січні та лютому 2022 року, українці реєстрували в Польщі трохи більше 200 ФОП на місяць. 

У березні кількість компаній зросла майже до 600, але в наступні місяці кількість реєстрацій зросла. У квітні їх кількість наблизилася до 1300, а в травні та червні – до 1700. У наступні місяці українці зареєстрували понад 2000 компаній, а початок 2023 року ще більше прискорив ці темпи. У березні, а потім у серпні, вересні та жовтні кількість нових компаній зросла до 2700-2800 на місяць, - йдеться у повідомленні.

Загалом, як зазначається, у 2022–2023 роках українці зареєстрували в Польщі 48 464 ФОП.

Приблизно кожна четверта українська компанія була зареєстрована в Мазовецькому воєводстві, потім у Нижньосілезькому, Малопольському та Поморському воєводствах.

Нагадаємо, СБУ затримала на Донеччині російського інформатора, який збирався підірвати себе у випадку "провалу"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Loading...
Load next