Пенсій не буде: "Укрпошта" погрожує припинити їх доставку

Пенсій не буде: "Укрпошта" погрожує припинити їх доставку
У середньому доставка становить 60 грн, проте може зрости до 100 грн. Наразі у відомстві шукають альтернативу "Укрпошті".

Про це розповіла міністерка соцполітики Марина Лазебна в інтерв’ю РБК-Україна.

За її словами, наразі переговори між Пенсійним фондом і "Укрпоштою" на фінальному етапі, тож  31 березня будуть підписані договори щодо доставки пенсій. 

Зараз просто у черговий раз "Укрпошта" поставила ультиматум, що припинить доставку пенсій для 3,5 мільйонів людей, - зазначила Марина Лазебна.

Зокрема, вона пояснила, що лише певна частина пенсіонерів може отримувати кошти на банківську картку, бо майже третина з усіх - маломобільні та жителі населених пунктів, де немає банків.

Зараз також ведуться переговори з Ощадбанком. 

Не можна за рахунок пенсіонерів покривати всі витрати "Укрпошти". Це компанія, у якої є інші напрямки бізнесу, окрім доставки пенсій, і вони повинні мати інші ресурси і джерела покриття своїх витрат, - наголосила міністерка соцполітики.

Читайте також
Гендиректор "Укрпошти" звинуватив Лазебну у брехні щодо підняття тарифів на доставку пенсій
Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський заперечив високе підняття цін цієї послуги. Про це раніше говорила міністерка соцполітики Марина Лазебна.
В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова
Українська омбудсменка Людмила Денісова заявила, що в Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності. До неї звертаються громадяни через низький рівень прожиткового мінімуму.
"Укрпошта" все ж таки доставлятиме пенсії, однак підвищить тарифи
Кабінет міністрів затвердив новий тариф на доставку пенсій та грошових допомог державною "Укрпоштою". Так з 1 квітня, тарифи зросли на 11%.
Loading...
Load next