Гендиректор "Укрпошти" звинуватив Лазебну у брехні щодо підняття тарифів на доставку пенсій

Гендиректор "Укрпошти" звинуватив Лазебну у брехні щодо підняття тарифів на доставку пенсій
Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський заперечив високе підняття цін цієї послуги. Про це раніше говорила міністерка соцполітики Марина Лазебна.

На своїй сторінці у Фейсбук Ігор Смілянський заявив: посадовиця свідомо дала неправдиву інформацію про те, що тарифи на доставку пенсій зростуть з 60 до 100 гривень, тобто на 67%.

Гендиректор запевнив: цьогоріч ціни збільшаться лише на 11%.

Реальне підвищення тарифів складе (в разі схвалення) 11% в 2021 році, при зростанні мінімальної зарплати на 37%, крім інших витрат. Ще раз – 11% проти 37%, – наголосив Смілянський.

Нагадаємо, що раніше міністерка соцполітики Марина Лазебна розповіла, що «у черговий раз "Укрпошта" поставила ультиматум, що припинить доставку пенсій для 3,5 мільйонів людей».

Також вона пояснила, що лише певна частина пенсіонерів може отримувати кошти на банківську картку, бо майже третина з усіх - маломобільні та жителі населених пунктів, де немає банків.

Тобто пенсіонерам буде примусово відкритий рахунок (вгадайте де?). Це в країні, де банки і банкомати присутні в 4% населених пунктів і часто найближчий на відстані в 50 – 60 кілометрів. Як Вам ідея при коронавірусі, коли транспорт до цього банку нормально не ходить? – додав чиновник Смілянський.

Посадовець вважає, що вважає, що Марина Лазебна повинна офіційно вибачитись перед усім колективом "Укрпошти".

Читайте також
Пенсій не буде: "Укрпошта" погрожує припинити їх доставку
У середньому доставка становить 60 грн, проте може зрости до 100 грн. Наразі у відомстві шукають альтернативу "Укрпошті".
В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова
Українська омбудсменка Людмила Денісова заявила, що в Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності. До неї звертаються громадяни через низький рівень прожиткового мінімуму.
"Укрпошта" все ж таки доставлятиме пенсії, однак підвищить тарифи
Кабінет міністрів затвердив новий тариф на доставку пенсій та грошових допомог державною "Укрпоштою". Так з 1 квітня, тарифи зросли на 11%.
Loading...
Load next