"Коли на пенсію?": з 1 квітня в Україні підвищується пенсійний вік для жінок

"Коли на пенсію?": з 1 квітня в Україні підвищується пенсійний вік для жінок
В Україні від сьогодні, з 1 квітня, мінімальний пенсійний вік для жінок підвищується до 60 років. Зокрема, це останнє підвищення віку у рамках змін, ухвалених ще у 2011 році.

Так, відповідно до статті 26 закону про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування, 1 квітня відбудеться останній етап перегляду правил виходу на пенсію за віком за наявності відповідного стажу. Про це повідомляє BBC Україна.

" Жінки, які народилися в період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, можуть вийти на пенсію по досягненню віку 59 років 6 місяців. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть отримати пенсію за віком тільки після досягнення ними віку 60 років у 2021 році ", - йдеться в роз’ясненні Пенсійного фонду.

Зазначимо, що згідно із пенсійною реформою, від 2011 року пенсійний вік жінок кожного року підвищувався на пів року і тепер цей вік для чоловіків і жінок в Україні зрівнявся і становить 60 років. Однак, аби отримувати пенсію стаж у людини повинен бути не менше 28 років, але зазначимо, що він збільшуватиметься щороку - до 35 років у 2027.

Проте, у тих в кого потрібного стажу не нарахується, зможуть піти на заслужений відпочинок лише у 63 роки. Але якщо до 65 років страховий стаж становитиме менш як 25 років, пенсію людина не отримуватиме - замість неї буде надаватися лише соціальна допомога.
 

Читайте також
Коли українці зможуть отримувати по 7 000 гривень пенсії Коли українці зможуть отримувати по 7 000 гривень пенсії
Пенсіонери зможуть отримувати пенсії в розмірі 7 тисяч гривень після запуску накопичувального рівня пенсійної системи.
"Укрпошта" все ж таки доставлятиме пенсії, однак підвищить тарифи
Кабінет міністрів затвердив новий тариф на доставку пенсій та грошових допомог державною "Укрпоштою". Так з 1 квітня, тарифи зросли на 11%.
Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки
Верховна комісарка Організації Об'єднаних Націй, Мішель Бачелет повідомила, що пенсія в українських жінок в середньому на 30% нижче, ніж аналогічні пенсійні виплати для чоловіків пенсіонерів.
Loading...
Load next