В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ

В Україні затвердили нові умови річного контракту на газ
Регулятор затвердив умови річного контракту на газ для населення. Так вже з 1 травня 2020 року всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний контракт.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), остаточно затвердила постанову, що регулює умови річного контракту на постачання газу для населення, який за замовчуванням отримають всі споживачі з 1 травня 2021 року. Про це повідомило інформаційне агенство УНІАН, із посиланням на свого кореспондента.

" Рішення надважливе - це введення річного контракту для споживачів України. З 1 травня річна ціна буде введена за замовчуванням. Тобто всі споживачі отримають річну ціну на газ. Це позбавить від турбулентності з цінами на газ. Ціна буде одна ", - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Зазначимо, що відповідне рішення було прийняте сьогодні, 7 квітня на засіданні регулятора. Після цього, Нацкомісія зобов'язала всі газопостачальні компанії до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для споживачів, які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року. Зокрема, цю ціну постачальники газу мають оприлюднити до 25 квітня.

Переводитимуть споживачів на річний контракт - автоматично.

Однак, це рішення також має і позитивну сторону, зокрема для українців. Адже, у НКРЕКП зазначили, що протягом дії річного контракту постачальникам не заборонено змінювати ціну в бік зниження, але заборонено збільшувати її.

До речі, навіть якщо споживач уклав річний контракт з одним постачальником, згодом він має право перейти до іншого.  Також газові споживачі мають можливість укладати базові контракти на постачання газу. Якщо ви оберете саме такий вид контракту, то будете змушені сплачувати рахунки до 25 числа кожного наступного місяця.

Читайте також
Шмигаль: відключень газу і світла не буде Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців
Вже з 1 травня в Україні планують ввести в дію річний тариф на газ. Однак, запуск такого тарифу не матиме ніякого впливу на українських одержувачів субсидій.
Loading...
Load next