Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість

Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість
Кабмін планує монетизувати пільги на проїзд для українців в громадському транспорті. Зокрема із впровадженням такої ініціативи пропонують щомісячно виплачувати гроші пільговикам для проїзду у транспорті.

В Україні хочуть відмовитися від практики пільгового проїзду в громадському транспорті. Про впровадження нової ініціативи повідомляє ТСН.

Тепер натомість безплатного проїзду в транспорті Кабінет Міністрів планує виплачувати щомісячну грошову компенсацію. Цим самим урядовці хочуть монетизувати поїздки у громадському транспорті. Зокрема політики планують виплачувати гроші пільговикам або зараховувати безплатні поїздки на банківські картки.

Нова ініціатива, на думку урядовців має допомогти, як перевізникам, так і пасажирам. Перші будуть відразу ж отримувати гроші, а пільговикам не доведеться доводити своє право на безплатний проїзд. Проте додамо, що мінімальну норму поїздок у громадському транспорті планують встановити в діапазоні 25-30 поїздок протягом місяця. За решту людям доведеться платити зі своєї кишені. 

Зазначимо, що місцеві політики вважають, що погодяться на таку реформу лише в тому випадку, якщо центральна українська влада буде допомагати грошима українським пільговикам.

"Ми вітаємо будь-яку розумну ініціативу зі сторони уряду, наприклад. Бо коли пільга є, а грошей на неї нема, то це обманювання і пенсіонерів, і міст. Ми, наприклад, ті кошти десь знаходимо. Тобто забираємо десь гроші з ремонту доріг чи з ремонту мереж. Даємо ці кошти і компенсуємо проїзд для пенсіонерів", - зізнається мер Львова, Андрій Садовий.

Нагадаємо, що уряд України вже не вперше хоче запровадити монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті. Таку ініціативу також виносили на затвердження ще у 2018 році, але система у той раз так і не запрацювала, тому посадовці вирішили повернутись до цього питання цього року.

Читайте також
Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео) Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео)
Від учора у Львові в громадському транспорті потрібно платити не 7 гривень, а 10. Від такого корегування цін на проїзд містяни розлючені, оскільки, умови у маршрутках не покращилися, а щоденних витрат тепер буде значно більше.
В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid
Український уряд встановив точний розмір фінансової компенсації, яку отримуватимуть українці у разі якщо вакцинація від Covid-19 призведе до інвалідності або ж смерті людини.
У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ
Україна вже до вересня 2021 року може отримати грошовий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в розмірі $2 мільярдів доларів.
Loading...
Load next