Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео)

Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео)
Від учора у Львові в громадському транспорті потрібно платити не 7 гривень, а 10. Від такого корегування цін на проїзд містяни розлючені, оскільки, умови у маршрутках не покращилися, а щоденних витрат тепер буде значно більше.

Від учора львів’яни їздять у громадському транспорті за новим тарифом. І такою ціною люди обурені.

Це забагато. З тими умовами, в яких маршрутки, ця ціна не відповідає їхньому стану, - зізналась львів'янка.

Кожного дня їжджу на роботу, ще й двома маршрутками, тому зростають витрати дуже, - наголосила дівчина.

Все піднімають. Заробітна плата на одному місці, то як ми маємо їздити?, - обурився львів'янин. 

Міська рада аргументує зростання вартості проїзду до 10 гривень так:

Тариф зріс на 15% на паливо, відповідно є всі підстави для зміни тарифу. Також в той час, якщо ми подивимося на заробітну плату мінімальну, вона зросла на 40%, якщо подивимося на вартість запчастин, то тут ми говоримо про підняття на 35%, на деякі позиції запчастин є на 50% підняття навіть, - повідомив начальник управління транспорту Львівської міськради, Орест Олеськів.

Та перевізники такою вартістю незадоволені. Кажуть: замало. Мовляв, з ціною у 10 гривень не зможуть ані погасити кредитні заборгованості АТП, ані закупити новий транспорт. І додають: економічно обґрунтований тариф на проїзду в маршрутці – 14,60 гривень.

Але не тільки за рахунок людей. Люди повинні платити такий тариф, який вони спроможні платити. Різницю має сплачувати міська влада за рахунок бюджету. На жаль, це рішення не було прийнято. Тому що, як завжди, бюджет бідний, грошей немає, - розповів голова асоціації перевізників Львівщини, Іван Велійка. 

Щодо вартості проїзду в електротранспорті, то ситуація така: якщо купуєте квиток у водія – платите 10 грн, але якщо …

Ви купуєте в кіоску, або в офісі ЛКП "Львівелектротранс", ціна – 9 гривень, якщо ви купуєте в електронний спосіб, чи будь-який інший спосіб, наприклад у терміналах, ціна буде 8,50. Також пільговий проїзд для студентів, якщо ви купуєте у водія – це 5 гривень, якщо в інший спосіб – це 4 гривні, - додав начальник управління транспорту Львівської міськради, Орест Олеськів.

 Додамо, що старі квитки на електротранспорт вартістю 7 гривень можна обміняти в офісі ЛКП "Львівелектротранс", доплативши 2 гривні. Зробити це можна до 10 червня.

 

Читайте також
У Львові проїзд у громадському транспорті подорожчав до 10 гривень У Львові проїзд у громадському транспорті подорожчав до 10 гривень
Від сьогодні, 27 травня проїзд у громадському транспорті - автобусах, трамваях і тролейбусах у Львові коштуватиме 10 гривень.
На Львівщині зросла вартість проїзду у міжміських маршрутках (відео) На Львівщині зросла вартість проїзду у міжміських маршрутках (відео)
Тарифи зросли у межах 30% практично на всіх напрямках. Вартість однієї зупинки зросла з 10 до 12 гривень.
У Львові зросте вартість місячних абонементів та проїздних квитків у електротранспорті У Львові зросте вартість місячних абонементів та проїздних квитків у електротранспорті
Вартість проїзних абонементів та пересадкових квитків у львівському електротранспорті зросте, однак купувати місячні та тримісячні абонементи буде вигідніше, ніж платити за разову поїздку.
Loading...
Load next