В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid

В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid
Український уряд встановив точний розмір фінансової компенсації, яку отримуватимуть українці у разі якщо вакцинація від Covid-19 призведе до інвалідності або ж смерті людини.

Зокрема якщо людина помре внаслідок вакцинації від коронавірусної інфекції, то членам її сім'ї, батькам чи утриманцям заплатять понад 1,7 мільйона гривень.

Про фіксовані розміри фінансової компенсації повідомляється у постанові, яку було опубліковано на офіційному сайті "Урядового порталу".

Зазначимо, що виплати також передбачаються й для людей, які через вакцинацію отримали групи з інвалідності:

  • для осіб з інвалідністю I групи — 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (908 тисяч гривень);
  • для осіб з інвалідністю II групи — 350-кратний розмір (794,5 тисячі гривень);
  • для осіб з інвалідністю III групи — 300-кратний розмір (681 тисяча гривень).

Однак, зазначимо, що якщо у разі отримання людиною виплат на компенсацію шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що можуть виникнути після вакцинації від коронавірусу, за процедурою ВООЗ в рамках глобальної ініціативи “COVAX”, виплати державної компенсації не здійснюватимуться.

Нагадаємо, що очільник МОЗ Максим Степанов назвав терміни нових поставок вакцин від коронавірусу в Україну та прояснив ситуацію із закупівлею препаратів Sinovac і Astrazeneca. Зокрема Україна очікує постачання 1,4 млн доз вакцин від коронавірусу до кінця травня в рамках міжнародної ініціативи COVAX.

Читайте також
В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях" В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"
Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд гривень від розмитнення автомобілів на єврономерах на програму боротьби з коронавірусом.
Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість
Кабмін планує монетизувати пільги на проїзд для українців в громадському транспорті. Зокрема із впровадженням такої ініціативи пропонують щомісячно виплачувати гроші пільговикам для проїзду у транспорті.
Loading...
Load next