У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ

У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ
Україна вже до вересня 2021 року може отримати грошовий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в розмірі $2 мільярдів доларів.

Про це заявив радник президента України з економічних питань Олег Устенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"До вересня повинні отримати такий транш. А, якщо мати на увазі, що серпень є місяцем відпусток, то у нас є червень і липень, щоб ми отримали кошти. І то розуміємо не тільки ми в Києві, а й у Вашингтоні в центральному офісі МВФ", - зазначив Устенко.

Зокрема радник також розповів, що Міжнародний валютний фонд зарезервував для України 5 мільярдів доларів, з яких 2,1 млрд держава вже отримала. Також Устенко додав, що наразі на зв'язку з МВФ знаходиться не тільки міністр фінансів Сергій Марченко, а й прем'єр-міністр Денис Шмигаль, голова НБУ Кирило Шевченко, голова Міністерства юстиції Денис Малюська.

"І Міністерство енергетики з ними на зв'язку, і Офіс Президента. І я сказав би, що ми очікуємо прогрес", - сказав речник.

До того ж Україна має усі шанси для отримання коштів від МВФ, адже законопроєкти, які потрібно прийняти для того, щоб отримати транш, вже знаходяться на розгляді в парламенті.

Читайте також
В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн
Місія МВФ розпочинає роботу в Україні. Зустрічі відбуватимуться в онлайн-режимі.
Україна може отримати транш на 700 млн доларів на початку жовтня - Гетманцев Україна може отримати транш на 700 млн доларів на початку жовтня - Гетманцев
Голова фінкомітету Верховної Ради Данило Гетманцев запевнив, що у МВФ є певні технічні моменти, які потрібно виконати для того, аби отримати транш.
Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ
Міжнародний валютний фонд виділить з резервних активів 650 мільярдів доларів, з яких 2,7 мільярда підуть в Україну.
Loading...
Load next