Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ

Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ
Міжнародний валютний фонд виділить з резервних активів 650 мільярдів доларів, з яких 2,7 мільярда підуть в Україну.

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, Україна отримає транш від Міжнародного валютного фонду у понад 2,7 млрд доларів. Зеленський очікує, що ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи  та стимулюватимуть українську економіку.

Про це повідомляє Офіс президента.

Це стане гарним подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи та стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ та особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення, - наголосив президент.

Окрім цього Зеленський переконаний, що співпраця з МВФ надзвичайно важлива для України, тому ми надалі продовжуємо впроваджувати реформи й виконувати структурні маяки задля отримання нового траншу в межах поточної програми stand-by.

Ми працюємо над завершенням першого перегляду чинної програми Міжнародного валютного фонду та очікуємо місію МВФ у вересні, - додав глава держави.

 Зауважимо, що розподіл коштів від МВФ відбудеться 23 серпня 2021 року.

Читайте також
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн В Україні місія МВФ починає онлайн-роботу: уряд очікує на транш на $750 млн
Місія МВФ розпочинає роботу в Україні. Зустрічі відбуватимуться в онлайн-режимі.
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
Loading...
Load next