Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз

Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз
Деякі київські забудовники вже заявили про те, що в травні ціна «квадрата» зросте мінімум на 5-10%, зазначають в Асоціації фахівців з нерухомості України.

За словами глави АСНУ Юрія Піти, після скасування карантину ціни на житло в Україні можуть злетіти на 5-10%. Експерт зазначає, що головним фактором, що стримує зростання вартості житла в розпал сезону, є місцеві локдауни, і стабільність цін при зростанні інфляції – ні що інше як реакція ринку на карантин, пише Maanimo.

Сьогодні, за словами Юрія Піти, зростанню цін на житло в Україні перешкоджає зниження попиту на вторинному ринку на 10-15% через тривалий карантин. Але як тільки місцеві локдауни будуть скасовані, додає експерт, ціни почнуть наздоганяти інфляцію і, врешті-решт, зростуть.

Згідно з прогнозом глави АСНУ, в наступні 2 місяці зростання цін на вторинному ринку складе 10% і торкнеться, перш за все, однокімнатних квартир у відносно нових і вдало розташованих будинках.

Що ж стосується первинного ринку, то тут ціни можуть піднятися в межах 6%. Тим більше, що деякі київські забудовники вже заявили про те, що в травні ціна за «квадрат» зросте мінімум на 5-10%.

Приблизно таке ж зростання вартості експерт прогнозує на ринку заміської нерухомості, тоді як у випадку з нежитловим фондом коливання цін в найближчі 1,5-2 місяці очікуються на рівні 1-2%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними Держстату, в I кварталі 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ціни на квартири в Україні зросли в середньому на 11,6%. У порівнянні з закінченням 2020 року ціни зросли на 5,6%.

Читайте також
Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку
Сьогодні однокімнатну квартиру у спальному районі дешевше 45 тисяч доларів складно купити, хоча півтора року тому була на третину дешевша.
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
Loading...
Load next