В Україні цього року середній розмір лікарняного зріс на 16%

В Україні цього року середній розмір лікарняного зріс на 16%
Середній добовий розмір лікарняного у січні-березні 2021 року становив на 16% більше аніж у той же періоду минулого року.

Зокрема, тепер середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування становить 365 гривень 26 копійок щодня. Про це повідомляє прес-служба ФССУ.

Так у порівнянні з першим кварталом 2020 року, за той самий період 2021 року розмір середньоденної лікарняної допомоги виріс на 15,9%.

"Загалом у січні-березні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на суму понад 4 млрд гривень. Це на 1,4 млрд гривень, або 51,8% більше, ніж у січні-березні 2020 року", - йдеться у повідомленні відомства.

Зазначимо, що зростання потреби у лікарняному спостерігається з осені минулого року та пов’язано із захворюванням українських працівників на Covid. Однак, тим часом у Фонді зазначають, що обсяг грошових надходжень від Єдиного соціального внеску не покриває потребу у виплатах.

"У І кварталі на рахунок Фонду надійшло 6,85 млрд грн частки від ЄСВ, потреба у видатках за той же період без врахування заборгованості на початок року склала 8,27 млрд грн, з яких 7,78 млрд грн – видатки на лікарняні, декретні та страхові виплати потерпілим на виробництві", - додати у Фонді.

Нагадаємо, що у Національному банку України зростає попиту серед бізнесу й домогосподарств на отримання кредитів у першому кварталі 2021 року. Цим самим підтверджується те, що українці все охочіше беруть кредити в українських банках.

Читайте також
Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики
З 1 травня цього року усі субсидії надаються українцям у готівковій формі, тобто отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.
Loading...
Load next