Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів

Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів
Міністерство фінансів пропонує розширити базу оподаткування транспортним податком.

Про це свідчить відповідний законопроєкт з поправками до Податкового кодексу.

Мінфін пропонує обкладати податком на транспорт автомобілі, середня ринкова вартість яких перевищує 200 мінімальних зарплат, тобто більше 1,2 млн грн, пише Економічна правда.

Якщо вартість автомобіля більше цієї суми – щорічно, протягом п’яти років, доведеться сплачувати по 25 тис грн. 

На сьогодні транспортний податок застосовується до автомобілів вартістю 2,25 млн грн (375 мінімальних заробітних плат), або 80 тис дол.

Читайте також
Нові правила для ФОПів, податок на нерухомість, вартість комунальних послуг та ліки за «тисячу» – рік підготував чимало новацій для українців (відео) Нові правила для ФОПів, податок на нерухомість, вартість комунальних послуг та ліки за «тисячу» – рік підготував чимало новацій для українців (відео)
2022й уже на носі. Новий рік – нові правила, а отже й зміни. Яких сфер торкнуться? Про усе дізнаєтеся із огляду наших журналістів.
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next